Lisabon avionom putovanje 2020

Termin

Lisabon avionom 2021 Lisabon je najzapadnija prestonica Evrope, ali i jedan od najtoplijih glavnih gradova. Nalazi se na zapadu Portugala blizu obale Atlantika i mesta gde se najduža reka Iberijskog poluostrva (1.007km) Težo uliva u okean. Istorijsko središte grada nastalo je na sedam brežuljaka, pa ovaj deo grada ima interesantan reljef. Zbog strmih ulica grad koristi tri žičare i jedan lift. Zapadna strana grada najvećim delom je pokrivena parkom Monsanto, jednim od najvećih gradskih parkova u Evropi, koji se prostire na blizu 10 kvadratnih kilometara. Tradicionalno prevozno sredstvo u Lisabonu je tramvaj. Uveden je u 19. veku, a prvi gradski tramvaji mogu se videti u Muzeju javnog saobraćaja (Muzeu da Karis). Takođe dva značajna obeležja Lisabona su Most 25. april - najduži viseći most u Evropi - i most Vasko da Gama koji je dobio ime po portugalskom moreplovcu i istraživaču (1469 – 1524). On je bio prvčovek koji je morskim putem stigao iz Evrope do Indije, a pokazao i da se Afrika može oploviti

1.dan BEOGRAD LISABON

Sastanak putnika na aerodromu Beograd. Poletanje aviona u 17.35. Sletanje u Lisabon u 20.30 casova. Transfer do hotela. Smestaj u hotel.

2.dan. LISABON PANORAMSKI OBILAZAK GRADA

Dorucak. Panoramski obilazak grada. Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima, panorama tvrđave svetog Đorđa, Park Nacija…Transfer do hotela, smeštaj. Nakon pauze u hotelu poslepodne pešački obilazak glavnih gradskih trgova: Trgovi Markiz de Pombal, Restauradores, Rosio, Komersio, stara gradska četvrt Alfama.

3. dan LISABON – SINTRA – CABO DA ROCA - LISABON

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet. Sintra je slikoviti gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Obilazak palate Pena koja je jedno od najimpozantnijih zdanja u Sintri. Poslednjih godina dobila je brojna priznanja. Smatra se za jedno od portugalskih sedam čuda. Palata iz najstarije romantičarske ere nalazi se na UNESCO – voj listi svetske baštine. Zajedno sa parkom Pena, ovo zdanje čini jedinstveni spomenik u Portugalu. Po obilasku palate Pena slobodno vreme za šetnju romantičnom Sintrom. Dovoljno je vremena i za individualnu posetu nacionalne palate koja se nalazi u centru Sintre…Nastavak puta ka Kabo da Roka - najzapadnije tačke Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane na kameni obelisk smešten na stenovitoj litici visokoj 140 mnv. Preko starog ribarskog sela, a danas turističkog mesta - Kaškaiša i Eštorila – mesta čuvenog kazina u kojem mnogi tokom Drugog svetskog rata ostaviše svoje imanje, povratak u Lisabon. Za one koji žele moguć je duži ostanak u Kaškaišu i kasniji povratak u Lisabon vozom. Noćenje.

4.dan LISABON – OBIDOŠ - NAZARE – LISABON

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet. Obidoš je najlepši i najbolje očuvan srednjovekovni grad u zemlji i u potpunosti je opasan tvrđavom iz 12. Veka, visokom 13 metara. Poznat je i kao „grad venčani poklon“ jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog venčanja 1282. godine. To je, bez sumnje, jedno od najromantičnijih i najživopisnijih sela koje odlikuju uske, kaldrmisane ulice oivičene šarenim kućicama prekrivenim cvećem, sa karakterističnim gotičkim vratima i prozorima i rukom oslikanim pločicama „azuležos“. Nazare je nekadašnje najpoznatije ribarsko mesto u Portugalu čuveno po karakterističnim, intenzivno obojenim ribarskim brodićima, danas živopisno i užurbano turističko mesto sa dugim plažama, i veoma poznata lokacija za surfovanje na talasima. Povratak u Lisabon. Noćenje.

5.dan LISABON - BEOGRAD

Dorucak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom u 18.30. Poletanje aviona u 21.10.

Cena aranžmana 390 u protivdinarskoj vrednosti po srednjem kursu NBS

Cena obuhvata

Cena ne obuhvata

Napomene

Pogledajte ostala naša putovanja

Petra travel poslovnica Raska

Savatija Miloševića 8

36250 Raška

Srbija

+381 36 736 899

office@petratravel.rs

Petra travel poslovnica Kraljevo

Trg srpskih ratnika 12

36000 Kraljevo

Srbija

+381 36 321 090

kraljevo@petratravel.rs