Kapadokija avionom putovanje jesen 2020

Termin

Kapadokija avionom jesen 2021 Kapadokija zemlja nestvarne lepote. Istoimena regija u kojoj se zapanjujuća prirodna lepota meša sa istorijskim znamenitostima, predstavlja jedan od najlepših pejzaža sveta. Sam naziv Kapadokija na persijskom jeziku znači zemlja lepih konja, a zbog svoje uloge koju je odigrala tokom ranog hrišdanstva, drugo ime joj je i Kolevka hrišdanstva. Ipak, ono po čemu je Kapadokija najpoznatija jesu neobične kamene skulpture, u narodu poznate kao vilinski dimnjaci, koje su nastale taloženjem belog vulkanskog pepela, poznatog kao tuf.

1.dan BEOGRAD – ISTANBUL

Sastanak na aerodromu dva sata pre poletanja. Čekiranje avio karata i poletanje aviona za Istanbul u 12.05 časova. Sletanje u Istanbul u 15:45 časova. Transfer do hotela. Slobodno vreme. Noćenje.

2. DAN ISTANBUL - KAYSERI - GOREME

Doručak. Transfer na aerodrom u 10:30 časova. Nakon čekiranja poletanje aviona za Kayseri u 14:00 časova. Transfer do hotela u Goreme. Večera Noćenje.

3.dan Muzej na otvorenom Goreme i Zelve, Pasbag, Upchir Urgup Avanos

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni program Avanos muej na otvorenom Goreme I Zelve, dolina Pasabag Urgup Polazimo u 9.30 časova. Na ovom izletu obilazimo Muzej na otvorenom Goreme, je jedno od posebnih mesta smešteno u Kapadokiji u kojem je na hiljade godina vladao monaški život. Priča o Goreme počinje u 4. veku u prvom razdoblju hrišćanstva. Samostanski život počinje dominirati dolinom kada sveti Basil, biskup Kayserija, dođe u regiju i počne širiti svoja učenja i podučavati učenike. Poznato i kao ruševine Goreme, područje sve do 13. veka postaje centar obrazovanja i prosvete. Zatim obilazimo muzej na otvorenom Zelve I Pasabag. Zatim idemo do Pasabaga, gde se mogu videti izuzetno upečatljive kamene formacije u obliku pečuraka. Dolina Pasabag sadrži neke od najupečatljivijih bajkovitih dimnjaka u Kapadokiji sa duplim, pa čak i trostrukim kapama. Ovaj tip formacije je jedinstven, čak i za Kapadokiju, a ovi vilinski dimnjaci se nazivaju vilinski dimnjaci u obliku pečuraka. Nakon toga idemo na dvorac Uçhisar, odakle se pruža prekrasan pogled na dvorac i fantastične stenovite formacije koje ga okružuju. Dolazak u Urgup. Slobodno vreme za ručak. Obilazak se nastavlja posetom drevnom gradu Urgup I Avanos, koji se u davna vremena zvao Venessa. Ona gleda na najdužu reku u Turskoj, Kızılırmak (Crvena reka), koja odvaja Avanos od ostatka Kapadokije. Najpoznatija istorijska odlika Avanosa, koja je i danas relevantna i istaknuta danas, je proizvodnja zemljanih proizvoda. Na putu izmedju Urgupa I Avanosa obilazimo dolinu Devrent, koja je takođe poznata kao Magična Dolina. Devrentna dolina ima mnogo različitih crvenih formacija stene, formirajući lunarni pejzaž sa svojim čudnim izgledom. Dolina ima mnogo stena u obliku životinja. Neki od najčešćih oblika su kamila, zmija, i delfin. Povratak u hotel. Večera Noćenje.

4.dan Manastir Selime i podzemni grad Derinkuyu Ihlara dolina

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni program. Manastir Selime i podzemni grad Derinkuyu. Obilazak polazi u 9.30. Naša prva stanica je Esentepe, impresivan panoramski pogled na Goreme. Postoji više od 200 podzemnih gradova u Kapadokiji, a najdublji je podzemni grad Derinkuyu. Ovi gradovi troglodita iskopani su još u vreme Hetita i prošireni su ranim hrišćanima i drugima tokom vekova, pošto su razne vojske za pljačku prelazile Centralnu Anatoliju u potrazi za zarobljenicima i pljačkanjem. Zatim Ihlara selu koja se nalazi u blizini planine Hasan i planine Melendiz, dva od tri vulkana Kapadokije. Dolina Ihlara je kanjon dubine otprilike 100m i formiran od strane rijeke Melendiz prije nekoliko hiljada godina. Počinje u selu Ihlara i završava se manastirom Selime. Hiljade ljudi je nekada živelo u Ihlara dolini. Nakon ručka nastavljamo do manastira Selime, najvećeg manastira u Kapadokiji, sa velikom pećinskom katedralom i prekrasnim pogledom na područje. Na povratku u Goreme, zaustavljamo se na spektakularnom vidikovcu sa pogledom na dolinu golubova. Večera. Nocenje.

5.DAN GOREME – KAYSERI – ISTANBUL – BEOGRAD

Doručak lanč paket. Jutarnji transfer za aerodrome Kayseri. Čekiranje karata i poletanje aviona u 08:10. Sletanje u Istanbul u 09:35 časova. Nastavak putovanja za Beograd. Poletanje aviona za Beograd u 11:10 časova. Obrok u avionu. Sletanje aviona u 11:05. Kraj programa

Cena aranžmana 410 evra u protivdinarskoj vrednosti po srednjem kursu NBS

Cena obuhvata

  •  Prevoz avionom kompanije Pegasus sa svim taksama i čekiranim prtlagom do 20 kg. Na letu Istanbul Kayseri 15 kg (doplata za 20 kg 5 evra prilikom rezervacije)
  • Transfer aerodrom-hotel-aerodrom u Istanbulu i Goreme
  • Tri polupansiona u hotelu Ciner sa *** u Greme i noćenje sa doručkom u hotelu u Istanbulu.
  • Asistencije na aerodromima
  • Troškove organizacije putovanja, lokalni vodič na srpskom jeziku, pratilac iz agencije

Cena ne obuhvata

  • Zdravstveno putno osiguranje sa dodatkom COVID-19
  • Fakultativne programe -Avanos muzej na otvorenom Zelve, dolina ljubavi, dolina Pasabag, cena 55 evra, Cena obuhvata sve ulazniceza lokalitete, lokalni vodič na srpskom jeziku, prevoz autobusom. - Manastir Selime i podzemni grad Derinkuyu. Cena evra Prevoz, 55 evra ulaznice za Manastir Selime i podzemni grad Derinkuyu, ihlara dolinu lokalni vodič na srpskom jeziku. -Vožnja balonom 100 evra (obavezna rezervacija I uplata pre polaska)

Hoteli

Hotel Ciner ***

Hotel Ciner nalazi se u mestu Goreme da kažemo u središtu Kapadokije pa je idelan ya obilzak Kapadokije kao i u slebednom vremenu da uživate u mestu Goreme.

http://www.cinerhotel.com/

Napomene

USLOVI ZA PUTOVANJE U TURSKU: Potvrda o izvršenoj vakcinaciji (revakcina primljena minimum 14 dana pre polaska na putovanje) ILI potvrda o preležanom COVID19 u poslednjih 6 meseci pre putovanja u Tursku ILI negativan brzi antigenski test ne stariji od 48 sati od ulaska u Tursku ILI negativan PCR test ne stariji od 72 sata. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije „Petra-travel“ Raška Otkazni rok za putovanje 15 dana pre polaska na put

Putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem Covida-19 se preporučuje za putovanje u inostranstvo radi Vaše sigurnosti, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju zemlje u koju putuju.

VAŽNA NAPOMENA: Svi putnici koji putuju u Republiku Tursku, u obavezi su da popune ONLINE formular u roku od 72 sata pred putovanje, na sledećem sajtu: https://register.health.gov.tr Popunjeni formular je NEOPHODAN za ulazak u Republiku Tursku, koji putnici treba da sačuvaju na svom mobilnom telefonu ili odštampaju.

Pogledajte ostala naša putovanja

Petra travel poslovnica Raska

Savatija Miloševića 8

36250 Raška

Srbija

+381 36 736 899

office@petratravel.rs

Petra travel poslovnica Kraljevo

Trg srpskih ratnika 12

36000 Kraljevo

Srbija

+381 36 321 090

kraljevo@petratravel.rs