Petra travelPetra travel
Forgot password?

Rim avionom iz Niša putovanje februar 2020

Rim avionom iz Niša

Termin 11.-14.02.2020

Rim avionom iz Niša 2020 Preuzmi program u pdf

Rim avionom
Rim avionom

1.dan NIŠ – RIM Sastanak na aerodromuu Nišu.  Čekiranje avio karata i poletanje aviona za Rim u 06,20h. Sletanje u 08:00h. Transfer autobusom do hotela. Ostavljamo prtljag u sobi za prtljag i odlazimo  na pesacku turu lokalnim vodičem.: Koloseum – najveći amfiteatar ikada sagradjen u Rimskom Carstvu; Konstantinov slavoluk-Arco di Costantino; poseta crkvi Sv. Petra u lancima-Basilica di San Pietro in Vincoli, poznata po Mikelandjelovoj skulpturi Mojsija; Piazza Venezia sa monumentalnim spomenikom Viktoru Emanuelu II, prvom kralju ujedinjene Italije. Nastavak razgledanja „Barokni Rim“: šetnja do fontane di Trevi, Piazza di Spagna, razgledanje čuvenih španskih stepenica; Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
2, dan Doručak. Slobodno pre podne ili fakultativna posetaVatikanu: crkvi svetog Petra, vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Prilikom posete muzejima, obilazi se najznačajniji deo zbirki: zbirka  antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz 16. veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo… Posebno se ističe Sikstinska kapela sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara. Potom se obilazi unutrašnjost najveće crkve na svetu, crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pjeta“, jedino potpisano delo svestranog renesansnog umetnika Mikelanđela. Obilazak se završava na velelepnom trgu ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. Individualan povratak u hotel. U kasnim popodnevnim satima obilazak Trasteverea u pratnji lokalnog vodiča.
3. dan Doručak Slobodno vreme ili fakultativno izlet do Tivolija – Poseta kompleksa Vila D’Este koji sa svojom palatom, baštom i više stotina monumentalnihfontana u baroknom stilu, pripada neponovljivoj renesansnoj baštini. Povratak u popodnevnim časovima. Nakon Noćenje.
4, dan RIM – NIŠ Doručak. Razdužujemo sobe i ostavljanje prtljaga u sobu za prtljag. Slobodno vreme ili fakultativno Antički Rim koji uključuje obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima : Koloseum – najveći rimski amfiteatar, brežuljak Palatino i Forum – simbol antičkog Rima. Transfer iz hotela na aerodrome u 17:20 časova. Poletanje aviona u 20:20 časova.

Cena aranžmana 285 eura u protiv dinarskoj vrednosti po srednjem kursu
Cena obuhvata:
-Prevoz avionom kompanije Airserbia na relaciji Niš-Rim-Niš sa svim taksama i jednim čekiranim prtljagom do 23 kg
-Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
-Pešačka tura, razgledanje grada sa lokalnim vodičem i obilzak Trasteverea u pratnji lokalnog vodiča
-Tri noćenja sa doručkom u hotelu sa **** iz lanca Raeli u neposrednoj blizini Termini stanice detaljnije na http://raelihotels.it/en/home (kontinetalni buffet doručak)
-Asistencije na aerodromima
-Troškove organizacije putovanja i pratilac iz agencije
Doplata za jednokrevetnu sobu 80 eura
Cena ne obuhvata:
-Turistička taksa u Rimu 6 eura za hotele **** po danu, plaćanje isključivo na recepciji hotela!
-Zdravstveno putno osiguranje

Fakultativne programe
–Vatikan 50 eura (ulaznica + slušalica + lokalni vodič + rezervacija ulaska bez cekanja u redu),
–Tivoli 55 eura (Lokalni vodič, ulaznica i transfer autobusom minimum 15 osoba).
–Antički Rim 40 evra

Napomena prilikom uplate akontacije vrsi se kupovina karte, u slučaju otkaza putovanja aviokompanija ne vraća uplaćen novac. Naknada za promenu imena 90 eura.

Uslovi plaćanja: prilikom prijave 100 evra ostatak na rate do polaska ili čekovima gradjana na 4 rate decembar – mart 2020

NAPOMENA: Hoteli Raeli se nalaze na odličnoj lokaciji u blizini Termini stanice odakle se lako dolazi do grada metroom ili pesice. U Rimu je različita kategorizacija za hotele u centru Rima i van Rima. Ovi hoteli sa 4* su realno 3+ ali su dosta bolji od hotela sa 3*.

 Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije „Petra-travel“ Raška

Otkazni rok za putovanje 15 dana pre polaska na put