Petra travelPetra travel
Forgot password?

Lisabon avionom jesen 2018

LISABON AVIONOM 2018

Lisabon avionom termin 11.11.-16.11.2018
SIGURAN POLAZAK

Putovanje u Lisabon avionom  sa pet noćenja sa doručkom, sa boravkom od celih šest dana rani jutarnji polazak a povratak u večernjim časovima tako da se dobijaju još dva cela dana. Za ono koji žele i više mogu obici na fakultativnim programima Sintru sa palatom Pena, Obidoš, Nazare, Arabida itd

Lisabon avionom preuzmi program u pdf

Lisabon avionom jesen 2018
11.11.  BUDIMPEŠTA – LISABON Sastanak putnika na aerodromu u Budimpešti.  Poletanje za Lisabon u 05:20 časova portugalskom avio kompanijom TAP. Dolazak u Lisabon u 08:05 časova po lokalnom vremenu. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima, panorama tvrđave svetog Đorđa, Park Nacija…Transfer do hotela, smeštaj. Nakon pauze u hotelu poslepodne pešački obilazak glavnih gradskih trgova: Trgovi Markiz de Pombal, Restauradores, Rosio, Komersio, stara gradska četvrt Alfama. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

12.11.  LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – LISABON Doručak. Celodnevni fakultativni izlet. Sintra je slikoviti gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Obilazak palate Pena koja je jedno od najimpozantnijih zdanja u Sintri. Poslednjih godina dobila je brojna priznanja. Smatra se za jedno od portugalskih sedam čuda. Palata iz najstarije romantičarske ere nalazi se na UNESCO – voj listi svetske baštine. Zajedno sa parkom Pena, ovo zdanje čini jedinstveni spomenik u Portugalu. Po obilasku palate Pena slobodno vreme za šetnju romantičnom Sintrom. Dovoljno je vremena i za individualnu posetu nacionalne palate koja se nalazi u centru Sintre…Nastavak puta ka Kabo da Roka – najzapadnije tačke Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane na kameni obelisk smešten na stenovitoj litici visokoj 140 mnv. Preko starog ribarskog sela, a danas turističkog mesta – Kaškaiša i Eštorila – mesta čuvenog kazina u kojem mnogi tokom Drugog svetskog rata ostaviše svoje imanje, povratak u Lisabon. Za one koji žele moguć je duži ostanak u Kaškaišu i kasniji povratak u Lisabon vozom. Noćenje.

13.11 LISABON – OBIDOŠ – NAZARE – LISABON Doručak. Celodnevni fakultativni izlet. Obidoš je najlepši i najbolje očuvan srednjovekovni grad u zemlji i u potpunosti je opasan tvrđavom iz 12. Veka, visokom 13 metara. Poznat je i kao „grad venčani poklon“ jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog venčanja 1282. godine. To je, bez sumnje, jedno od najromantičnijih i najživopisnijih sela koje odlikuju uske, kaldrmisane ulice oivičene šarenim kućicama prekrivenim cvećem, sa karakterističnim gotičkim vratima i prozorima i rukom oslikanim pločicama „azuležos“. Nazare je nekadašnje najpoznatije ribarsko mesto u Portugalu čuveno po karakterističnim, intenzivno obojenim ribarskim brodićima, danas živopisno i užurbano turističko mesto sa dugim plažama, i veoma poznata lokacija za surfovanje na talasima. Povratak u Lisabon. Noćenje.

14.11.  LISABON – ARABIDA – SEZIMBRA – LISABON Doručak. Poludnevni fakultativni izlet. Vožnja preko mosta 25. april. Obilazak spomenika Isusa Hrista odakle se pruža jedan od najlepših pogleda na Lisabon. Polazak za Azetiao, gradić poznat po svojim muskat vinima. Poseta jednom od lokalnih vinskih podruma sa degustacijom vina. Zatim nastavak putovanja prema Sesimbri, malom ribarskom mjestu. U popodnevnim satima, nastavak putovanja po nacionalnom parku Arabida i uživanje ​​u pogledu s vrha najviše litice portugalske obale. Dolazak u Setubal, panoramski obilazak, i nastavak puta za Lisabon, preko 17 km dugog Vasko de Gama mosta. Noćenje.

15.11  LISABON Doručak. Slobodan dan ili obilzak vidikovaca i Alfame sa pratiocem iz agencije.. Za one koji odluče da ostanu u gradu na raspolaganju je veliki broj muzeja, vidikovaca, parkova… Za ljubitelje šopinga na raspolaganju je outlet Freeport. Noćenje.

16.11   LISABON – BUDIMPEŠTA Doručak. Razduživanje soba. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Polazak na aerodrome u 21,30 časova, poletanje aviona u 23:55 časova avio kompanijom TAP Portugal. Sletanje u Budimpeštu u 04:25 časova.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 540 eura

( Broj karata po ovoj ceni je ograničen nakon toga je moguće uz doplatu za razliku u ceni karte)
(trenutna cena povratne transfer karte Beograd – aerodrom Budimpesta 40 eura)

Doplata za jednokrevetnu sobu je 220 eura.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:
–  avionski prevoz na relaciji Budimpesta – Lisabon – Budimpešta  sa svim aerodromskim taksama TAP Portugal ( u pitanju su promotivne karte koje u slučaju otkaza ne mogu da se refundiraju. Broj promotivnih karata je ograničen za one koji kupe kartu odmah cena je garantovana)
– smeštaj u hotelu kategorije četiri zvezdice Hotel Real Parque u dvokrevetnim sobama (5 noćenja sa doručkom), Hotel se nalazi na odličnoj lokaciji  u blizini metro stanice u kojoj se ukrstaju dva metroa, u blizini velikog trznog centra El Corte Inglés a moze se pesice do samog centra grada za dvadesetak minuta.

– transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Lisabonu prema programu, panoramsko razgledanje Lisabona, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:
– gradska taksa 1 euro po danu po osobi
– Celodnevni  izlet autobusom “Sintra i Lisabonska rivijera”.  U cenu je uključen, prevoz autobusom ulaznica za palatu Pena,  i usluge vodiča. 60 eura
– Celodnevni izlet autobusom “Obidoš, Nazare i Alkobasa”.  U cenu je uključen prevoz i usluge vodiča 55 eura
– Poludnevni fakultativni izlet autobusom Arabida, u cenu uključen prevoz autobusom, ulaznice za vidikovac – spomen statua, degustacija vina u lokalnoj vinariji Hose Maria Da Fonseca najstarijoj u Portugalu 60 eura
– Fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom. Cena: 45 evra. U cenu nije uključen transfer do restorana  taksi je negde oko 2-4€ po osobi

Na stranici Galerija mozete pogledati slike sa nekih od ranije organizovanih putovanja u Lisabon.

Organizator putovanja Petra travel Licenca br: OTP 98/2010

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE PETRA TRAVEL Raška.

Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog prijavljenog broja putnika.

Otkazni rok putovanja je 30 dana pre početka putovanja.