Petra travelPetra travel
Forgot password?

Kapadokija avionom putovanje jesen 2019

Kapadokija Avionom

TERMIN 07.11.-11.11.2019
CENA 395 evra sa svim taksama i prtljagom
Dodatna mesta u avionu i hotelu po ceni 435 evra

Kapadokija avionom Kapadokija zemlja nestvarne lepote. Istoimena regija u kojoj se zapanjujuća prirodna lepota meša sa istorijskim znamenitostima, predstavlja jedan od najlepših pejzaža sveta. Sam naziv Kapadokija na persijskom jeziku znači zemlja lepih konja, a zbog svoje uloge koju je odigrala tokom ranog hrišdanstva, drugo ime joj je i Kolevka hrišdanstva. Ipak, ono po čemu je Kapadokija najpoznatija jesu neobične kamene skulpture, u narodu poznate kao vilinski dimnjaci, koje su nastale taloženjem belog vulkanskog pepela, poznatog kao tuf.
Kapadokija avionom 2019 Preuzmi program u pdf

Kapadokija avionom
Putovanje u kapadakiju avionom jesen 2019

1.dan BEOGRAD  – ISTANBUL – KAYSERI Sastanak na aerodromu dva sata pre poletanja. Čekiranje avio karata i poletanje aviona  za istanbul u 12.05 časova. Sletanje u Istanbul u 15:50 časova. Nastavak puta za Kayseri. Poletanje aviona u 19:25 časova. Sletanje u Kayseri 20:45. Transfer do hotela. Noćenje.
2.dan Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni program Avanos muzej na otvorenom Zelve, dolina ljubavi, dolina Pasabag Polazimo u 9.30 časova. Prva stanica je dvorac Uçhisar, odakle se pruža prekrasan pogled na dvorac i fantastične stenovite formacije koje ga okružuju. Sledeća stanica je Zelve Muzej na otvorenom. Nakon obilaska nastavljamo Dolinom Ljubavi, gde se možete diviti najneverovatnijim kreacijama koje su prirodno nastale milionima godina od erozije vetra. Nakon ručka u Avanosu, obilazak se nastavlja posetom drevnom gradu Avanosu, koji se u davna vremena zvao Venessa. Ona gleda na najdužu reku u Turskoj, Kızılırmak (Crvena reka), koja odvaja Avanos od ostatka Kapadokije. Najpoznatija istorijska odlika Avanosa, koja je i danas relevantna i istaknuta danas, je proizvodnja zemljanih proizvoda. Trgovina keramikom u ovom okrugu i bezbrojne fabrike keramike potiču iz Hetita.  Zatim idemo do Pasabaga, gde se mogu videti izuzetno upečatljive kamene formacije u obliku pečuraka. Dolina Pasabag sadrži neke od najupečatljivijih bajkovitih dimnjaka u Kapadokiji sa duplim, pa čak i trostrukim kapama. Ovaj tip formacije je jedinstven, čak i za Kapadokiju, a ovi vilinski dimnjaci se nazivaju vilinski dimnjaci u obliku pečuraka. Sledeća stanica je dolina Devrent, koja je takođe poznata kao Magična Dolina. Devrentna dolina ima mnogo različitih crvenih formacija stene, formirajući lunarni pejzaž sa svojim čudnim izgledom. Dolina ima mnogo stena u obliku životinja. Neki od najčešćih oblika su kamila, zmija,  i delfin. Ako koristite maštu, možete naći i mnoge druge. Postoji čak i kameni stub koji izgleda kao Devica Marija koja drži Isusa. Povratak u hotel. Večera  Noćenje.
3.dan
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni program Manastir Selime i podzemni grad Derinkuyu. Obilazak polazi u 9.30. Naša prva stanica je Esentepe, impresivan panoramski pogled na Goreme.  Postoji više od 200 podzemnih gradova u Kapadokiji, a najdublji je podzemni grad Derinkuyu. Ovi gradovi troglodita iskopani su još u vreme Hetita i prošireni su ranim hrišćanima i drugima tokom vekova, pošto su razne vojske za pljačku prelazile Centralnu Anatoliju u potrazi za zarobljenicima i pljačkanjem. Nastavljamo do manastira Selime, najvećeg manastira u Kapadokiji, sa velikom pećinskom katedralom i prekrasnim pogledom na područje. Nakon ručka u Ihlara selu odlazimo na 3,5 km hoda u dolini Ihlara, koja se nalazi u blizini planine Hasan i planine Melendiz, dva od tri vulkana Kapadokije. Dolina Ihlara je kanjon dubine otprilike 100m i formiran od strane rijeke Melendiz prije nekoliko hiljada godina. Počinje u selu Ihlara i završava se manastirom Selime. Hiljade ljudi je nekada živelo u Ihlara dolini.  Na povratku u Goreme, zaustavljamo se na spektakularnom vidikovcu sa pogledom na dolinu golubova. Večera. Nocenje.
4.dan
 Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Vožnja balonom. Preporučujemo obilazak muzeja na otvorenom Goreme kao I ostale aktivnosti. Večera. Noćenje.

5.dan GOREME – KAYSERI – ISTANBUL – BEOGRAD Jutarnji transfer za aerodrome Kayseri. Čekiranje karata i poletanje aviona u 08:15. Sletanje u Istanbul u 09:40 časova. Nastavak putovanja za Beograd. Poletanje aviona za Beograd u 11:40 časova. Sletanje aviona u 11:25. Kraj programa

CENA 395 evra sa svim taksama i prtljagom 

Cena obuhvata:
– Prevoz avionom kompanije Pegasus sa svim taksama i čekiranim prtlagom do 20 kg.
– Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
– tri polupansiona i jedno noćenje sa doručkom u hotelu Ciner sa *** i jedan obrok u avionu Istanbul – Beograd.
– Asistencije na aerodromima
– Troškove organizacije putovanja i pratilac iz agencije

Doplata za jednokrevetnu sobu 80 evra

Cena ne obuhvata:
– Zdravstveno putno osiguranje
– Fakultativne programe
–Avanos muzej na otvorenom Zelve, dolina ljubavi, dolina Pasabag, cena 60 evra, Cena obuhvata sve ulaznice, lokalni vodič na srpskom jeziku, ručak, prevoz autobusom.
–Manastir Selime i podzemni grad Derinkuyu. Prevoz, ručak, ulaznice, lokalni vodič na srpskom jeziku.

Državljanima Republike Srbije potrebno je da pasoš važi najmanje 6 meseci od datuma povratka sa ovog putovanja.

 Napomena: Za sve programe obavezna prijave 15 dana pre polaska na put.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije „Petra-travel“ Raška

Otkazni rok za putovanje 15 dana pre polaska na put