Petra travelPetra travel
Forgot password?

Kapadokija avionom putovanje prolece 2020

Kapadokija avionom

TERMIN 12.03.-16.03.2020
CENA 430 evra sa svim taksama i prtljagom

Kapadokija avionom Kapadokija zemlja nestvarne lepote. Istoimena regija u kojoj se zapanjujuća prirodna lepota meša sa istorijskim znamenitostima, predstavlja jedan od najlepših pejzaža sveta. Sam naziv Kapadokija na persijskom jeziku znači zemlja lepih konja, a zbog svoje uloge koju je odigrala tokom ranog hrišdanstva, drugo ime joj je i Kolevka hrišdanstva. Ipak, ono po čemu je Kapadokija najpoznatija jesu neobične kamene skulpture, u narodu poznate kao vilinski dimnjaci, koje su nastale taloženjem belog vulkanskog pepela, poznatog kao tuf.
Kapadokija avionom 2020 Preuzmi program u pdf

Kapadokija avionom
Putovanje u kapadakiju avionom jesen 2019

1.dan BEOGRAD  – ISTANBUL – KAYSERI Sastanak na aerodromu dva sata pre poletanja. Čekiranje avio karata i poletanje aviona  za istanbul u 12.05 časova. Sletanje u Istanbul u 15:50 časova. Nastavak puta za Kayseri. Poletanje aviona u 19:25 časova. Sletanje u Kayseri 20:45. Transfer do hotela. Noćenje.
2.dan Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni program muzej na otvorenom Zelve, dolina ljubavi, dolina Pasabag Polazimo u 9.30 časova. Prva stanica je muzej na otvorenom, sa mnoštvom crkvica oslikanih vizantijskim freskama. Sledeća stanica je Zelve Muzej na otvorenom. Nakon obilaska nastavljamo Dolinom Ljubavi, gde se možete diviti najneverovatnijim kreacijama koje su prirodno nastale milionima godina od erozije vetra. Poseta muzeja na otvorenom Zelve. Nakon toga odlazak u dvorac Uçhisar, odakle se pruža prekrasan pogled na dvorac i fantastične stenovite formacije koje ga okružuju. Ručak.  Nakon ručka, obilazak se nastavlja posetom drevnom gradu Avanosu, koji se u davna vremena zvao Venessa. Ona gleda na najdužu reku u Turskoj, Kızılırmak (Crvena reka), koja odvaja Avanos od ostatka Kapadokije. Najpoznatija istorijska odlika Avanosa, koja je i danas relevantna i istaknuta danas, je proizvodnja zemljanih proizvoda. Trgovina keramikom u ovom okrugu i bezbrojne fabrike keramike potiču iz Hetita.  Zatim idemo do Pasabaga, gde se mogu videti izuzetno upečatljive kamene formacije u obliku pečuraka. Dolina Pasabag sadrži neke od najupečatljivijih bajkovitih dimnjaka u Kapadokiji sa duplim, pa čak i trostrukim kapama. Ovaj tip formacije je jedinstven, čak i za Kapadokiju, a ovi vilinski dimnjaci se nazivaju vilinski dimnjaci u obliku pečuraka. Noćenje.
3.dan
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni program. Manastir Selime i podzemni grad Derinkuyu. Obilazak polazi u 9.30. Naša prva stanica je Esentepe, impresivan panoramski pogled na Goreme.  Postoji više od 200 podzemnih gradova u Kapadokiji, a najdublji je podzemni grad Derinkuyu. Ovi gradovi troglodita iskopani su još u vreme Hetita i prošireni su ranim hrišćanima i drugima tokom vekova, pošto su razne vojske za pljačku prelazile Centralnu Anatoliju u potrazi za zarobljenicima i pljačkanjem. Nastavljamo do manastira Selime, najvećeg manastira u Kapadokiji, sa velikom pećinskom katedralom i prekrasnim pogledom na područje. Yatim obilazimo Dolinu Ihlara. Dolina Ihlara je kanjon dubine otprilike 100m i formiran od strane rijeke Melendiz prije nekoliko hiljada godina. Počinje u selu Ihlara i završava se manastirom Selime. Hiljade ljudi je nekada živelo u Ihlara dolini. Ručak. Na povratku u Goreme, zaustavljamo se na spektakularnom vidikovcu sa pogledom na dolinu golubova. Povratak u hotel. Večera. Nocenje.
4.dan
 Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativno obilazak gradova Ortahisar Belediyesi, Urgup i Avanos sa obilaskom fabrike vina I prezentacije ćilima. Ručak Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
5.dan GOREME – KAYSERI – ISTANBUL – BEOGRAD Doručak lanč paket. Jutarnji transfer za aerodrome Kayseri. Čekiranje karata i poletanje aviona u 08:15. Sletanje u Istanbul u 09:40 časova. Nastavak putovanja za Beograd. Poletanje aviona za Beograd u 11:40 časova.  Sletanje aviona u 11:25. Kraj programa

CENA  430 evra sa svim taksama i prtljagom

Cena obuhvata:
-Prevoz avionom kompanije Pegasus sa svim taksama i čekiranim prtlagom do 20 kg.
-Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
-Tri polupansiona i jedno noćenje sa doručkom u hotelu Ciner sa ***
-Asistencije na aerodromima
-Troškove organizacije putovanja, lokalni vodič na srpskom jeziku, pratilac iz agencije

Doplata za jednokrevetnu sobu 100 evra

Cena ne obuhvata:
-Zdravstveno putno osiguranje
-Fakultativne programe
Muzej na otvorenom Zelve, dolina ljubavi, dolina Pasabag, cena evra, Cena obuhvata sve ulaznice, lokalni vodič na srpskom jeziku, ručak, prevoz autobusom. 60 evra
–Manastir Selime i podzemni grad Derinkuyu. Cena evra Prevoz, ručak, ulaznice, lokalni vodič na srpskom jeziku. 55 evra
–Ortahisar Belediyesi, Urgup I Avanos 50 evra
–Vožnja balonom počev od 180 evra. U posldnje vreme je veliki broj kineskih grupa tako da cena zavisi od toga. Obavezna uplata unapred po dogovorenoj ceni, U slučaju nemogućnosti leta zbog loših vremenskih prilika novac se vraća. Ukoliko putnik otkaže novac se ne vraća. Pod lošim vremenskim uslovima se ne smatra samo kiša već vetrovi koji duvaju. Preko dana se može ugovoriti i za nižu cenu (sa poslednjom grupom bilo 160 ) ali nije tako atraktivno kao u svitanje.

Napomena: Za sve programe obavezna prijave 15 dana pre polaska na put.

Državljanima Republike Srbije potrebno je da pasoš važi najmanje 6 meseci od datuma povratka sa ovog putovanja.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije „Petra-travel“ Raška

Otkazni rok za putovanje 15 dana pre polaska na put