Petra travelPetra travel
Forgot password?

Berlin avionom putovanje jesen 2019

Berlin avionom 2019
Berlin light festival

18.- 21. oktobar 2019
Cena  eura sa aerodromskim taksama
U PRIPREMI

BERLIN avionom 2019 – Ovaj grad prosto obožavaju mladi iz celog sveta, umetnici, boemi ali i biznismeni! Berlin se ne može opisati jednostavnim navođenjem atrakcija. On je nešto mnogo više. Ima drugačiju priču od ostalih svetskih metropola. To su dva grada spojena u jednom… Prostire se na neverovatnih 900 kvadratnih kilometara i podeljen je na 12 oblasti. Na Starom kontinentu po veličini je odmah iza Londona. Zahvaljujući ratnoj podeli, grad ima dva centra i čak 18 Univerziteta, tri opere, šest simfonijskih orkestara, 60 pozorišta i 165 muzeja. Nekadašnji simbol „hladnog rata“ čuveni Berlinski zid, koji je podelio državu i grad na kapitalizam i komunizam, podugnut je za jednu jedinu noć! Ta priča je ujedno i najpoznatija priča Berlina; a ovaj grad ih ima mnogo… Potsdam na reci Havel je glavni grad istorijske pokrajine i savezne države Brandenburg čije se gradsko jezgro formiralo u drugoj polovini 18. veka, tokom vladavine kralja Fridriha Velikog uspešnog vojkovođe, reformatora i zaštitnika umetnosti, koji je na pruskom prestolu bio 46 godina. Sa svojim divnim parkovima i raskošnim dvorcima Sansusi i Sesilienhof u kojima su do 1918. boravili poslednji nemački carevi iz dinastije Hoencolern, proglašen je delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a. Program Berlin autobusom

Berlin avionom 2019 Preuzmi program u pdf

1.dan BEOGRAD-BERLIN: Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu dva sata pre poletanja aviona. Poleteanje aviona za Berlin u 13:25. Sletanje u Berlin u 15:15. Nakon zavrsetka carinskih formalnosti polazak na razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča. Panoramski obilazak grada uz razgledanje njegovih najvažnijih delova:Letnja palata kraljice Sofijezgrada Nemačke opere crkva cara Vilhelma  glavna trgovačka  Kurfurstendam, spomenik boginji pobede – Zlatna Elza, Nemački parlament (u zgradi nekadašnjeg Rajhstaga), Brandenburška kapija, istorijska ulica „Unter den Linden”, spomenik Fridrihu Velikom, ostaci Berlinskog zida, trg Aleksander, „Checkpoint Charlie”, Trg Potsdam… Smeštaj u hotel. Noćenje.
2,dan BERLIN – POTSDAM Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet. Polazak na izlet u 9h, povratak sa izleta do 20h. Poseta carskomPOTSDAMU. Po dolasku, razgledanje grada bez ulaznica: Brandenburška kapija, ruski kvart Aleksandrovka sa crkvom Aleksandar Nevski, Holandski kvart (18. vek) zidan za holandske zanatlije, švajcarske kuće, Sansusi – čuveni letnjikovac Fridriha Velikog, Nova palata, zatim palata Sesilienhof u kojoj je održana Potsdamska konferencija (susret Čerčila, Staljina i Trumana, jula 1945.), granični prelaz do 1989. na mostu Glinke na reci Havel gde su obavljane razmene špijuna Slobodno vreme za posete palatama Povratak u dogovoreno vreme)
3.dan BERLIN: Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Preporuka:Pet muzeja smeštenih na ostrvu na reci Špreji, nazvanom „Museumsinsel“  ili Muzejsko ostrvoStari muzejStara nacionalna galerijaBode muzejNovi muzej Pergamon muzej ( veličanstveni oltar i friz iz Pergamona datiraju iz 2. veka p.n.e. i predstavljaju jednu od najznačajnijih zaostavština klasične antike). Noćenje.
4,dan BERLIN-BEOGRAD Doručak. Rayduživanje soba. Transfer na aerodrome u 08,00 časova. Nakon čekiranja karata poletanje aviona u 10;45 časova. Sletanje na Beogradski aerodrome u 12;35 časova.Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA:  eura

(broj mesta po ovoj ceni je ograničen nakon toga moguće ju uz doplatu za razliku u ceni karte)

U CENU ARANŽMANA UKLJUČENO:
– Avionska karta sa svim taksama i uključenim kabinskim prtljagom dimenzija 56x45x25cm
– noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ – samoposluživanje) u hotelu sa 3*** u hotelu Comfort Hotel Lichtenberg ***smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe (1/2+1 sobe su sa pomoćnim ležajem)
– usluge lokalnog turističkog vodiča, panoramski obilazak Berlina prema programu u trajanju 3-4 časa transfer hotel – aerodrom- pratilac iz agencije
– organizacione troškove

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:
– Potsdam (bez ulaznica sa obilaskom u pretnji lokalnog vodiča) – 60 EUR – minumum prijavljenih 15
– Doplata za čekiran prtljag do 20 kg 50 eura
– Prilikom čekranja karata mesta se dodeljuju automatski, ukoliko se biraju sedišta cena od 5 do 25 € po osobi po pravcu.
– međunarodno zdravstveno osiguranje

USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Bance Intese na dan uplate, gotovinski, čekovima ili putem administrativne zabrane.

NAČIN PLAĆANJA: 40% prilikom prijave a ostatako 20 dana pre polaska ili na rate zaključno sa decembrom 2018.

DOPLATA ZA 1/1 SOBU 90 € .

NAPOMENA: U slučaju otkaza putovanja novac za kartu se ne refundira važe opšti uslovi putovanja avio kompanije Easzyet

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI 15 PUTNIKA. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 30 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

PRIJEVE U AGENCIJI „PETRA TRAVEL“  OGRANAK U KRALJEVU ILI RAŠKA

Uz ovaj program Berlin avionom važe Opšti uslovi putovanja agencije „Petra travel“ Raška – ogranak u Kraljevu.